Det kan finnas många recept på pilaf, men listan över krav på den färdiga maträtten kommer alltid att vara ungefär densamma.’.
Riset ska vara smuligt och smakrikt, inte som en grötig gröt .
Därför är det viktigt att bli av med bristerna i samband med beredningen av denna orientaliska maträtt, påminner experten inom matlagning av vår tidningskock Julia Arkhipova.
Vilka misstag är viktiga att bli av med?
Att välja ris
Inte alla typer av ris är alls lämpliga för denna maträtt.Vanligtvis förenklar tillverkaren uppgiften och gör en särskild anteckning på produktförpackningen.Hoppa därför inte över den här informationen.
Brist på fett
Klassisk pilaf tillagas inte bara med vegetabilisk olja: fårfett är en viktig komponent.Resultatet blir en pilaf som är precis lagom fet och smakrik.
Brist på kryddor
Om du studerar sammansättningen av kryddor avsedda för pilaf kommer du att se många namn.Verklig pilaf tillagas verkligen med ett stort antal kryddor.
Försumma därför inte användningen av kryddor.