Att bestämma tecknen på pumpamognad är inte så svårt som det verkar.Man tror att även om du gör ett misstag och skördar tidigt, kommer pumpor att mogna i rumstemperatur om ett par månader.
Låt oss ta reda på när man ska skörda pumpor för lagring och vilka misstag som är viktiga att undvika.
Tidpunkt för skörd
När det gäller tidpunkten är det vanligtvis andra halvan av september, men det är viktigt att få in det innan frosten kommer.
Yttre tecken
1.De mest exakta tecknen är den förändrade färgen på fruktens skal.
2.Tillsammans med detta kommer det inte att vara överflödigt att vara uppmärksam på fruktens stjälkar – de bör torka upp.
3.Nästa viktiga tecken är ett härdat skal.
Hur man skördar pumpor
Var noga med att lämna 5-7 cm stjälk.Den så kallade svansen skyddar frukten från sjukdomar, vilket förlänger hållbarheten.
Pumpor utan stjälk förstörs snabbt och bör därför inte lagras under längre perioder.
Pumpor bör förvaras i solen i 8-10 dagar innan de lagras.
Under denna tid kommer repor på huden att läka, vilket kan behandlas med grönska om det behövs.
Storfruktade sorter av pumpa sägs hålla längre och bättre.De har tjocka och sega skal och en näringsrik och hälsosam kärna.