Att hålla gurkor fräscha i upp till en månad är vanligtvis en extremt svår uppgift: grönsaker förlorar snabbt sin fasthet och saftighet.
Detta kan lätt förklaras med den stora mängden vatten i deras sammansättning.
Det finns dock en metod som gör att du kan njuta av gurkor i upp till sex månader. Grönsakerna kommer att vara lika läckra som om du just hade plockat dem från sängen.
Vilken hemlig metod som är värd att veta om
Det visar sig att denna metod är ganska gammal och därför har den blivit bortglömd. Vi behöver mycket få ingredienser. Vi måste plocka cirka ett halvt kilo nässlor och köpa ett kilo vanligt grovt salt. Denna mängd är lämplig för tio kilo gurkor.
Det första steget är att tvätta grönsakerna, torka dem och ta bort svansarna. Nässlorna bör helst tvättas och hackas.
Förbered en behållare för lagring. Det kan vara en tunna eller en stor gryta med emaljerad yta. Häll ett centimeter tjockt lager salt i botten. Lägg sedan i gurkorna, salta igen och täck med ett lager nässlor.
Upprepa proceduren tills gurkorna är slut. På nässlorna med salt lägger du gasbinda, lägger en tyngd ovanpå och låter stå på en kall plats i 72 timmar.
Töm saltlösningen, överför gurkorna till burkar och häll i vätskan. Använd två stora skedar salt per fyra koppar vatten.