Vill du unna dig något riktigt speciellt? Exklusiva cheesecakes på taket är den perfekta desserten för varje tillfälle. Delikat ostmassa i kombination med syrliga körsbär och mjuk deg skapar en ideal harmoni av smaker som du kommer att älska. Dessa scones är inte bara perfekta för söndagseftermiddagar, utan även för festbordet. Prova detta läckra recept som kommer att glädja alla sötsugna!
Besök också vår Facebook-grupp Sweet Recipe Inspiration för bra tips varje dag.
Cheesecake Roofies
Vad vi kommer att behöva:
Deg:
Körsbärsfyllning:
Grädde:
Dekorering och strössel:
Hur man går vidare:
1. Deg: Vispa äggen i en skål, tillsätt sockret och en nypa salt – vispa tills blandningen är jämn. Tillsätt sedan mjölet gradvis i skålen i två steg och avsluta med att tillsätta mjölken – blanda väl tills allt är genomblandat.
2. Häll den färdiga degen på en bakplåtspappersklädd plåt och fördela den snyggt och jämnt.
3. Grädda i en förvärmd ugn i 15 minuter vid 180°C tills den är gyllenbrun. Efter gräddningen, låt degen svalna lite och ta bort pergamentpapperet.
4. För körsbärsfyllningen, tillsätt slutligen majsstärkelsen utblandad med vattnet i kastrullen – blanda väl och låt koka i några minuter. När fyllningen är klar, överför den till en skål, täck med plastfolie och låt svalna till rumstemperatur.
5. Använd ett glas och en kniv för att forma den kylda degen till rundlar/cirklar och lägg dem på en ren yta. Lämna resterna/kanterna av degen åt sidan och mala dem slutligen till fin sand.
6. Grädde.
7. Bred ut den erhållna grädden, fördela den snyggt på degcirklarna, forma sedan grädden till vågor och applicera den kokta körsbärsfyllningen i mitten. Täck med en andra degcirkel, bred sedan ut krämen överallt och linda in de mjölade degkanterna.
8. Garnerara slutligen sconesen med ett körsbär och servera med ära och elegans.
Vänner, vi önskar er en god smak!
Om du också har ett favoritrecept, berätta gärna om det i vår Facebook-grupp Prima kuchařka och besök även gruppen Prima Inspirace, där du hittar massor av bra recept varje dag.