HomeUncategorizedVad är monilios och hur man behandlar det: glöm populära råd

Vad är monilios och hur man behandlar det: glöm populära råd

Moniliosis påverkar inte bara äppelträd, utan även andra fruktträd.Det finns inget hopp om att svår vinterfrost kommer att förstöra patogenen..

Sjukdomens orsaksämne övervintrar väl i trä, och nästa år, om höstbehandlingen inte genomförs, kommer den säkert att ge sig till känna..

Vår tidskrifts expert Anastasia Kovrizhnykh, agronom och landskapsdesigner, påminde sommarboende om hur man behandlar äppelträd.

För att bekämpa sjukdomen erbjuds sommarboende olika alternativ, inklusive drycker gjorda av fotogen och tvättsåpa.Men detta kommer inte att lösa problemet.

Ett integrerat tillvägagångssätt

1.Det är nödvändigt att samla alla frukter som är drabbade och har fallit till marken på grenarna.Du kan inte lämna mumifierade äpplen till vintern.

2.Utför sedan sanitetsbeskärning, ner till friskt trä, och bränn alla avklippta grenar.

Det är också viktigt att utföra gallringsbeskärning, eftersom sjukdomar ofta drabbar träd med en tät krona.

3.I avancerade fall behandlar vi bladverket, trädkronorna och jorden i trädstamområdet med en lösning (6-8%) av urea eller kopparbaserade preparat (3%).Svampen kan överleva i jorden.

4.Det är viktigt att komma ihåg att tillsammans med monilios påverkas träd ofta av skorv eller skadedjur (kodlingmal, sågflugor).

I detta avseende är det nödvändigt att utföra behandling mot skadedjur.

Vad ska bearbetas

På hösten kan du framgångsrikt bekämpa sjukdomen med hjälp av droger ’Horus’, ’Topaz’, ’Skor’ och andra.

Det rekommenderas att använda Aktara, Iskra, Fufanon eller annan insekticid mot skadedjur.

Med samma framgång kan du använda biologiska produkter ’Lepidotsid’ mot skadedjur, och ’Alirin-B’, ’Ecosad’ eller andra preparat baserade på Trichoderma mot röta.

Därefter återstår bara att gödsla med kalcium, vilket ökar trädens motståndskraft mot sjukdomar och skadedjur.

Du kan använda komplexa gödselmedel.

Erik
Erik
Jag heter Erik och jag skriver artiklar för Kyrkby Torget Second Hand. Mitt mål är att visa hur vi alla kan handla smartare och mer hållbart. I mina texter delar jag tips om hur du kan undvika vanliga misstag, som att köpa saker du inte behöver, och istället hitta fynd som verkligen gör skillnad i din vardag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Hur man gör hemgjord tomatpuré: du behöver inte ens laga någonting

Tomatpasta hjälper hemmafruar när de behöver förbereda en sås, förrätt eller kålrullar, samt en massa andra kulinariska mästerverk.. Det är inte så dyrt...

Varför krullar toppen av vinbärsbladen: dolda fiender till din gröda och metoder för att hantera dem

Trädgårdsmästare stöter ofta på problemet med att vinbärsbladen krullar sig.Detta fenomen kan allvarligt påverka växtens hälsa och grödans kvalitet.. Att förstå orsakerna till...

Hur man hanterar mögel i en blomkruka: erfarna hemmafruar har glömt detta problem

Mögel i en blomkruka med inomhusväxter är inte ett så sällsynt fenomen, men det kan inte heller kallas ett olösligt problem.. Men problemet...

Vojta Dyks hemliga skilsmässa? Det är inte bra, Tatiana valde väldigt hårda ord

Faktum är att få par i den tjeckiska underhållningsdammen är så populära som Vojta Dyk och Tatiana Vilhelmová.Det beror kanske också på att folk...

Senaste kommentarerna