HomeHusSkrämmande pasta har nått Tjeckien.Du får inte tillaga dem, annars är du...

Skrämmande pasta har nått Tjeckien.Du får inte tillaga dem, annars är du i fara

Allt möjligt säljs i Tjeckien.Oftast är det bara låg kvalitet, eftersom tjeckerna helt enkelt köper det.I värre fall säljs dock extremt stötande livsmedel i inhemska butiker.Statens jordbruks- och livsmedelsinspektion kommer att fånga en sådan när som helst.Och det är inte alls bra.

Det kan utsätta dig för risker

Den här gången kom pastan i förgrunden.”Glutenfri pasta från Rumänien innehöll gluten, konstaterade Livsmedelsinspektionen,” uppger SZPI på sin hemsida.

Det här är Sam Mills premiumpasta.Du kan också bli förvånad över att den tillverkas i Rumänien för den inhemska marknaden.De är väldigt dyra och lovar att vara glutenfria.Detta är helt avgörande eftersom människor förlitar sig på ett sådant uttalande.

”Laboratorieanalys av pastan visade närvaron av gluten i en större mängd (närmare bestämt 73,3 mg/kg) än vad som är tillåtet för glutenfria livsmedel – denna gräns är 20 mg/kg,” inspektörer hittade.Så det är tre gånger över gränsen, och det är inte roligt längre.

Kvaliteten haltar

Samtidigt är det sant att i Tjeckien brukar pasta säljs i fruktansvärd kvalitet.Den som någon gång har rest till Italien och varit i en bybutik där, där de bara har två sorters pasta, fick konstatera att det är en helt annan kvalitet än här.Det smakar faktiskt pasta här, inte som här.På landet innehåller den här typen av mat även mögel och andra ogynnsamma saker.

Läs även: I den här butiken kan jag köpa för 700 CZK vad jag kan köpa i Lidl och Kaufland för 3 000 CZK.Jag sparar 10 000 kronor i månaden på matvaror.

Och generellt måste man säga att tjecker är trötta på usel mat.Något måste göras åt det.Samtidigt börjar vissa redan bojkotta vissa varumärken, vilket definitivt är goda nyheter.Detta är det enda sättet vi kan få kvalitetsvaror för vår marknad.

Foto: Shutterstock.

Erik
Erik
Jag heter Erik och jag skriver artiklar för Kyrkby Torget Second Hand. Mitt mål är att visa hur vi alla kan handla smartare och mer hållbart. I mina texter delar jag tips om hur du kan undvika vanliga misstag, som att köpa saker du inte behöver, och istället hitta fynd som verkligen gör skillnad i din vardag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Vad man ska lägga till dumplings för smak och saftighet: de bästa alternativen nämns

Det fina med hemmagjorda dumplings är att du alltid kan förbättra deras smak genom att lägga till arom och smak med ytterligare ingredienser.....

Varför du inte ska kasta bleka ringblommor: hur man gör rätt

Ringblommor ska inte slängas efter blomningen - det vet vilken erfaren trädgårdsmästare som helst.. Detta är inte en växt som kan leva...

Katter i trädgårdsbäddar är inte längre till besvär: sommarboende har fått veta hur de ska hantera spinnande skadedjur

För trädgårdsmästare är katter samma skadedjur som insekter om de hamnar i sängarna.Husdjur bryr sig inte om var de ska toaletten eller var...

Hur man skördar betor ordentligt: ​​sommarboende har avslöjat sina hemligheter

Det är känt att många faktorer påverkar hållbarheten för grödor.. Korrekt skörd är också en av dem. Vilka regler ska man följa när...

Senaste kommentarerna