Med det här receptet kan du tillaga makrill som varm huvudrätt och även servera den som en del av en aptitretare eller sallad.
Enligt kockexperten Yulia Arkhipova på BelNovostis nätupplaga blir fisken utsökt smaksatt, mör och otroligt väldoftande.
Ingredienser för 2-3 slaktkroppar är följande:
Före tillagningen är det nödvändigt att rengöra och rensa fisken, ta bort svansen, huvudet och fenorna.
Salta och peppra sedan slaktkroppen på alla sidor och var särskilt uppmärksam på insidan.
Efter det bör du smörja fisken med senap på alla sidor.Senapen ger maträtten en speciell charm.Om så önskas, lägg en citronskiva i varje fisk.
Lägg sedan fisken i en ugnsform och täck med folie.
Baka fisken i en ugn som är förvärmd till 180 grader i 20 minuter.Ta sedan bort folien och baka fisken i ytterligare 5-7 minuter – det är tillräckligt för att fisken ska få en gyllene skorpa.
Tack vare användningen av senap blir makrillen mycket öm, doftande och välsmakande med en kryddig touch.