Fläskkebab utan överdrift kan kallas en av de mest utsökta och saftiga, men för detta måste du veta hur du lagar det ordentligt.
Det är viktigt att komma ihåg att kebabens slutliga kvalitet också påverkas av marinaden.
Vår tidnings matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova, berättar vilka regler som ska följas.
Vilka är de viktigaste hemligheterna med marinad
Kryddor
Det är nödvändigt att välja de komponenter som kan maskera den specifika lukten av fläsk och hjälpa till att avslöja köttets smak från de mest gynnsamma sidorna.
I det här fallet är det vanligt att välja zira, koriander, olika typer av peppar, paprika, timjan och senap.
Kislinka
För marinaden är det viktigt att skapa en sur miljö så att köttets fibrer blir mjukare.För detta ändamål används kefir, citronsaft eller tomater med tomatpuré som bas.
Lökar
Utan denna komponent kommer en välsmakande marinad inte att beredas.Därför kan du säkert lägga mycket lök.
För ’zest’
Om du vill göra marinaden otroligt intressant kan du tillsätta lite granatäpple- eller ananasjuice.Köttets smaker kommer att framträda på ett helt nytt sätt.