HomeHusEtt stort misstag har begåtts i Tjeckien.Det finns 20 kronor i omlopp...

Ett stort misstag har begåtts i Tjeckien.Det finns 20 kronor i omlopp för vilka man får 500 tusen kronor.Tjeckerna håller på att bli galna

Något sådant här händer kanske en gång vartannat decennium.Då får man mynt i omlopp som är till synes vanliga men som innehåller en viss defekt.På grund av detta borde de teoretiskt sett vara värdelösa, förutom att vi inte borde befinna oss i Tjeckien, som är ett land som är ett förlovat land för numismatiken.Det vill säga området för myntsamlande.

En mycket märklig sak

Och som vanligt när det gäller samlare vill de ha alla avvikelser som har cirkulerat i sin samling.Det är också därför de mest värdefulla bitarna ofta är saker som helt enkelt inte klarade sig.Dessa borde ha förstörts omedelbart och inte satts i omlopp överhuvudtaget.Det händer dock att de kommer in, och det är då det roliga verkligen tas om hand.

Nu verkar det som om det är precis vad som har hänt.Det finns tydligen dåligt slagna 20-kronor i omlopp som har samma framsida och baksida, dvs. fram- och baksida.Enligt auktionshuset Kendro Numismatics har ett sådant mynt bjudits ut på auktion.Ägaren fick tillbaka det i den normala betalningen.

I ett sådant fall är det naturligtvis nödvändigt att vara försiktig, eftersom det kan vara en förfalskning.Men det här myntet har certifierats av NGC som äkta.Det är därför inte en förfalskning, som naturligtvis skulle vara värdelös.Det måste vara ett autentiskt misstag som gjorts av det tjeckiska myntverket.Och det är vad som hände här.Myntet auktionerades ut för 480. 000 kronor.

Kontrollen misslyckades

Samtidigt är det ganska troligt att det inte bara var ett mynt som kom ut i cirkulation, utan flera.Men hur kunde detta hända överhuvudtaget? Detta är naturligtvis ett stort mysterium.Tekniken på myntverket är avancerad och sådana här upptåg borde inte kunna ske.Och om de gör det, borde det finnas en utgångskontroll som omedelbart laddar ner och gör sig av med dem.

Läs också: Arbetet kommer nu att vara 6 dagar i veckan.Det har redan beslutats att folk kommer att förlora en ledig dag.

Så något verkar ha gått fel.Under tiden spekuleras det i att det kommer att finnas många fler av dessa mynt i verkliga livet.Det är möjligt att de togs ut ur myntverket av en av arbetarna, som testade värdet på denna bit genom att sätta ett prov i omlopp.Och nu kan han sälja dem en efter en.

Foto: Shutterstock: Shutterstock.

Erik
Erik
Jag heter Erik och jag skriver artiklar för Kyrkby Torget Second Hand. Mitt mål är att visa hur vi alla kan handla smartare och mer hållbart. I mina texter delar jag tips om hur du kan undvika vanliga misstag, som att köpa saker du inte behöver, och istället hitta fynd som verkligen gör skillnad i din vardag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Varför kotletter inte steker: erfarna matlagningsexperter delar sina hemligheter

En av de mest obehagliga situationerna i köket kan vara följande: du serverar till bordet perfekta kotletter med en skorpa, men när du...

Vilka växter ska inte beskäras på hösten: avsluta säsongen enligt reglerna

För att avsluta dachasäsongen ordentligt måste du ta hänsyn till alla nyanser.Detta gäller gödning, behandling mot skadedjur och sjukdomar, vattning och beskärning. Odlade...

Vad man ska lägga till färs för dumplings: kockexperter avslöjar hemligheter

Smaken på färs till dumplings kan alltid bli bättre om du inte begränsar dig till att bara använda standardingredienser. Av den anledningen är...

Vad ska man lägga till i kaffe för smak, arom och fördelar: de bästa alternativen namngivna

Vissa människor är vana vid att njuta av kaffesmaken i dess renaste form, utan att förstöra den med några tillsatser. Andra inser att...

Senaste kommentarerna