HomeReceptLätt persikofylld filodegsbakelse med yoghurtkräm

Lätt persikofylld filodegsbakelse med yoghurtkräm

Denna lätta persikofyllda filodegsbubbla med yoghurtkräm är den perfekta kombinationen av färsk frukt, fluffig kräm och krispiga bakverk.Varje lager av tunn filodeg, lätt penslad med olja och strösslad med citronskal, skapar en krispig textur som smälter perfekt med persikorna och den krämiga yoghurt- och gräddfyllningen.Låt oss komma till receptet!

Besök också vår Facebook-grupp Sweet Recipe Inspiration för bra tips varje dag.

Persikofylld filodegsbubbla med yoghurtkräm

Vad vi kommer att behöva:

  • 12 tunna ark av filodeg.
  • 700 g persikokompott.
  • 8 ägg.
  • 400 g gräddfil.
  • 400 g grekisk yoghurt.
  • 150 g vanligt mjöl.
  • 200 g socker.
  • 150 ml olja för att bestryka degen.
  • Riven citronskal.
  • 50 g socker att strö på bakplåtspapperet.
  • 1 tesked vaniljessens.
  • En nypa salt.
  • När vi fortsätter:

    1.Skär persikorna i små bitar och lägg åt sidan.

    2.Separera äggvitorna från gulorna.Lägg äggvitorna i en skål och tillsätt en nypa salt.Vispa tills det börjar bildas styva toppar och tillsätt sedan 100 g socker.Vispa tills sockret lösts upp och en slät, glansig snö bildas.

    3.I en annan skål blandar du äggulorna med 100 g socker och vaniljessens tills blandningen börjar bli blek.

    4.Tillsätt mjölet och blanda med en visp tills allt är väl sammansatt.

    5.Tillsätt gräddfilen och den grekiska yoghurten och blanda igen tills blandningen är slät.

    6.Vänd sedan gradvis ner de vispade äggvitorna med hjälp av en spatel, i mjuka rörelser nerifrån och upp.

    7.När du får en homogen sammansättning, då är det klart.

    8.Klä en bakplåt (36×25 cm) med bakplåtspapper.Lägg på det första arket med filodeg.

    9.Pensla filodegen med olja.

    10.Strö över socker och citronskal.Upprepa med de andra två degplattorna.

    11.Efter den tredje skivan häller du lite av gräddblandningen över degen och lägger på lite av persikorna.

    12.Upprepa processen tills du har använt alla 12 degskivorna.Häll den återstående gräddblandningen över det sista deglagret.

    13.Grädda i en förvärmd ugn på 180°C (utan ventilation) i ca 60 minuter, tills kakan är vackert gyllene.

    14.Låt kakan svalna efter bakningen, helst över natten, och skär den sedan i stora bitar.

    Nu är det klart!

    Bon appetit!

    Om du också har ett favoritrecept kan du berätta om det i vår Facebook-grupp Prima kuchařka och även besöka gruppen Prima Inspirace, där du hittar massor av bra recept varje dag

    VIDEOINSTRUKTIONER:

    Erik
    Erik
    Jag heter Erik och jag skriver artiklar för Kyrkby Torget Second Hand. Mitt mål är att visa hur vi alla kan handla smartare och mer hållbart. I mina texter delar jag tips om hur du kan undvika vanliga misstag, som att köpa saker du inte behöver, och istället hitta fynd som verkligen gör skillnad i din vardag.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Slutlig täckdressing för morötter: vad man ska lägga på sängarna tidigt på hösten.

    Om du vill få en bra skörd av grönsaker, särskilt morötter, ska du se till att höstgödsla rotfrukterna. En bra tidpunkt att gödsla...

    Slutlig täckdressing för morötter: vad man ska lägga på sängarna tidigt på hösten.

    Om du vill få en bra skörd av grönsaker, särskilt morötter, ska du se till att höstgödsla rotfrukterna. En bra tidpunkt att gödsla...

    Slutlig täckdressing för morötter: vad man ska lägga på sängarna tidigt på hösten.

    Om du vill få en bra skörd av grönsaker, särskilt morötter, ska du se till att höstgödsla rotfrukterna. En bra tidpunkt att gödsla...

    Slutlig täckdressing för morötter: vad man ska lägga på sängarna tidigt på hösten.

    Om du vill få en bra skörd av grönsaker, särskilt morötter, ska du se till att höstgödsla rotfrukterna. En bra tidpunkt att gödsla...

    Senaste kommentarerna