HomeReceptProva denna läckra äppelpaj med en subtil smak av citron, vanilj och...

Prova denna läckra äppelpaj med en subtil smak av citron, vanilj och kanel.

Unna dig en kopp varmt te eller ditt favoritkaffe, mys med familjen och tillfredsställ ditt sötsug. Det här receptet på en delikat äppelpaj med en hint av citron, vanilj och kanel är precis vad du behöver!

Detta är en välsmakande äppelgodis som endast kräver ett fåtal ingredienser. Tillagningen är mycket enkel, och alla kan lyckas med detta! Bjud in dina vänner och familj på denna enkla och perfekta paj, och de kommer garanterat att älska den!

Dela gärna detta fantastiska recept med dina vänner! Jag är säker på att de också kommer att njuta av det! Kolla även in 10+ äppelpajrecept.

Äppelpaj med smak av citron, vanilj och kanel

Vad vi kommer att behöva:

Deg:

  • 3 stora ägg.
  • en nypa salt.
  • 150 g socker.
  • 180 ml mjölk.
  • 60 g smält smör.
  • vaniljextrakt – efter smak.
  • citronskal – efter smak.
  • 1/4 tesked malen kanel.
  • 10 g bakpulver + 300 g mjöl.
  • 3 röda söta äpplen (700 g).
  • Citronsaft från 1 citron.
  • När vi fortsätter:

    1. Deg: Vispa ihop de stora äggen i en skål, tillsätt en nypa salt och sockret – blanda med en visp. Häll sedan mjölken i skålen, tillsätt det smälta smöret och vaniljextraktet – rör om. Rör i det rivna citronskalet, krydda med kanel och sikta ner bakpulvret tillsammans med mjölet – blanda väl med en visp tills degblandningen är slät.






    2. Rör slutligen ner de skivade röda äpplena tillsammans med deras skal i skålen med smeten och toppa med citronsaft – blanda försiktigt med en spatel.



    3. Förbered en bakform på 34 x 24 cm som smorts med olja, och fördela den färdiga äppelsmeten i formen. Se till att fördela den jämnt och jämna ut ytan.


    4. Grädda i en förvärmd ugn i 40-45 minuter vid 180 °C tills kakan är gyllenbrun. Efter gräddningen, placera kakan på ett galler och låt den svalna.

    5. Njut av en delikat äppelpaj med en fantastisk smak av citron, vanilj och kanel, skuren och serverad med sötma, rik smak och glädje.



    Vänner, vi önskar er en god smak!

    Om du också har ett favoritrecept, dela gärna det i vår Facebook-grupp Prima kuchařka och besök också gruppen Prima Inspirace, där du hittar massor av bra recept varje dag.

    Erik
    Erik
    Jag heter Erik och jag skriver artiklar för Kyrkby Torget Second Hand. Mitt mål är att visa hur vi alla kan handla smartare och mer hållbart. I mina texter delar jag tips om hur du kan undvika vanliga misstag, som att köpa saker du inte behöver, och istället hitta fynd som verkligen gör skillnad i din vardag.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Slutlig täckdressing för morötter: vad man ska lägga på sängarna tidigt på hösten.

    Om du vill få en bra skörd av grönsaker, särskilt morötter, ska du se till att höstgödsla rotfrukterna. En bra tidpunkt att gödsla...

    Slutlig täckdressing för morötter: vad man ska lägga på sängarna tidigt på hösten.

    Om du vill få en bra skörd av grönsaker, särskilt morötter, ska du se till att höstgödsla rotfrukterna. En bra tidpunkt att gödsla...

    Slutlig täckdressing för morötter: vad man ska lägga på sängarna tidigt på hösten.

    Om du vill få en bra skörd av grönsaker, särskilt morötter, ska du se till att höstgödsla rotfrukterna. En bra tidpunkt att gödsla...

    Slutlig täckdressing för morötter: vad man ska lägga på sängarna tidigt på hösten.

    Om du vill få en bra skörd av grönsaker, särskilt morötter, ska du se till att höstgödsla rotfrukterna. En bra tidpunkt att gödsla...

    Senaste kommentarerna