HomeUncategorizedVilken typ av vatten ska man hälla över ris: kallt eller varmt

Vilken typ av vatten ska man hälla över ris: kallt eller varmt

Ett av de viktigaste stegen vid tillagning av ris till pilaf är blötläggning.

Professionella kockar hoppar aldrig över detta steg.Vi berättar hur de blötlägger ris.

Hur man blötlägger ris ordentligt för pilaf

För det första är det önskvärt att blötlägga ris i renat vatten.Detta gäller särskilt för dem som har osmakligt kranvatten.

För det andra bör blötläggningsvattnet vara varmt.Detta är för att ta bort överflödig stärkelse.Vattnet bör bytas ut när det svalnar.

När det gäller blötläggningstiden beror det på rissorten.

Hårda sorter (basmati, devzira) blötläggs i cirka två timmar.Alang- och lazar-sorter behöver bara 30-40 minuter.

Rött och brunt fullkornsris ska blötläggas i en och en halv timme, medan vilt (svart) ris ska blötläggas över natten.

Erik
Erik
Jag heter Erik och jag skriver artiklar för Kyrkby Torget Second Hand. Mitt mål är att visa hur vi alla kan handla smartare och mer hållbart. I mina texter delar jag tips om hur du kan undvika vanliga misstag, som att köpa saker du inte behöver, och istället hitta fynd som verkligen gör skillnad i din vardag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Vad du ska lägga bredvid din tvål för att förhindra att den sprids: en enkel lösning för praktiska värdinnor

Att hålla badrummet rent och hygieniskt är en viktig del av vårt dagliga liv.Men även i en så till synes enkel fråga som tvålförvaring...

Hur man förbättrar smaken på pasta: vad värdinnor bör tänka på

Pasta kommer alltid att komma till undsättning i det ögonblick då det inte finns någon styrka, tid eller lust att laga något mer...

5 fantastiska recept på julgodis som alla kan göra

Förbered exceptionella julkakor i år med dessa 5 beprövade recept.De är den perfekta kombinationen av klassiska och nya smaker som kommer att glädja alla...

Krämig njutning: Prova denna fluffiga vaniljdessert

Om du tillhör gruppen som älskar vanilj eller krämiga desserter eller bara letar efter lite inspiration till dumplingkaffe, då är det här receptet för...

Senaste kommentarerna