HomeUncategorizedDessa 5 livsmedel från Sovjetunionen var godare än du minns! Ta reda...

Dessa 5 livsmedel från Sovjetunionen var godare än du minns! Ta reda på varför dagens motsvarigheter inte håller måttet

Sovjettiden har lämnat oss med många motstridiga minnen..

Å ena sidan ständiga brister, långa köer och blygsamt sortiment i butikerna.Å andra sidan den underbara smaken av många produkter, som fortfarande finns kvar i minnet hos många.

Nu kan moderna analoger av dessa produkter inte jämföras med vad de brukade vara.

Låt oss komma ihåg fem produkter som verkligen var utsökta i Sovjetunionen, men som förlorade sina ursprungliga egenskaper över tiden.

Kondenserad mjölk

Kondenserad mjölk i Sovjetunionen hade sina egna strikta kvalitetsstandarder som fastställts av GOST.

Den tillverkades uteslutande av normaliserad komjölk och socker, ibland med tillsats av kakao eller kaffe.Smaken på den kondenserade mjölken var unik och kunde ätas direkt ur burken med sked.

Dagens kondenserade mjölk innehåller ofta palmolja, sojatillsatser och konserveringsmedel, vilket avsevärt försämrar dess smak och kvalitet.Många minns fortfarande hur god kondenserad mjölk var i deras barndom.

Grytan

Under sovjettiden var gryta en strategisk produkt och åtnjöt stor popularitet.

Den var förpackad i plåtburkar täckta med ett lager olja, vilket gjorde att produkten kunde lagras under lång tid.Idag är det nästan omöjligt att hitta en gryta som liknar den i Sovjetunionen.

Moderna versioner innehåller konserveringsmedel, vilket gör att deras smak är långt ifrån originalet.

Processade ostar

Smältostarna Druzhba, Volna och Yantar var många sovjetmedborgares favoritsnacks.

De tillverkades av äkta keso och mjölk och smakvariationen var imponerande: rökt, söt, kryddig och örtig.

Moderna motsvarigheter, trots sina välkända namn, kan ofta inte jämföras i smak och kvalitet med de sovjetiska originalprodukterna.

Idag innehåller smältost ofta vegetabiliska fetter och kemiska tillsatser, vilket påverkar dess smak negativt.

Limonader

Sovjetiska lemonader som Buratino, Duchesse och Kolokolchik var en självklar del av alla barnkalas.Dessa drycker tillverkades av naturliga ingredienser och hade en unik smak.

Moderna lemonader, trots sin mångfald, innehåller oftast konstgjorda smakämnen och färgämnen.

Mjölkkola

Butterscotch ’Kis-kis’, ’Tuzik’ och ’Golden Key’ var favoritgodis hos både barn och vuxna.

Deras mjölkiga smak var så rik och unik att man mindes den i många år.Dagens karameller är långt sämre än sina föregångare.

Moderna tillverkare använder ofta billiga ingredienser och tillsätter konserveringsmedel, vilket påverkar smaken och konsistensen på dessa godisbitar negativt.

Vaniljkrämskakor

Custardkakor, eller eclairs, var en av de mest populära konfektyrprodukterna i Sovjetunionen.De kunde köpas i alla gastronomer och bagerier.

Smaken på eclairs var speciell på grund av smörfyllningen, som gav kakorna en rik smak.

Dagens eclairs görs ofta med konstgjorda krämer som inte kan jämföras med originalreceptet.Smaken på dagens eclairs väcker sällan samma sympati som de sovjetiska kakorna.

Sovjettiden lämnade efter sig många livsmedel vars smak inte går att glömma.

Moderna motsvarigheter kan tyvärr sällan skryta med samma kvalitet och smak.

Minnen av tidigare gastronomiska läckerheter är nostalgiska och får oss att undra hur våra smakpreferenser och produktionsstandarder har förändrats sedan dess.

Erik
Erik
Jag heter Erik och jag skriver artiklar för Kyrkby Torget Second Hand. Mitt mål är att visa hur vi alla kan handla smartare och mer hållbart. I mina texter delar jag tips om hur du kan undvika vanliga misstag, som att köpa saker du inte behöver, och istället hitta fynd som verkligen gör skillnad i din vardag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Vad du ska lägga bredvid din tvål för att förhindra att den sprids: en enkel lösning för praktiska värdinnor

Att hålla badrummet rent och hygieniskt är en viktig del av vårt dagliga liv.Men även i en så till synes enkel fråga som tvålförvaring...

Hur man förbättrar smaken på pasta: vad värdinnor bör tänka på

Pasta kommer alltid att komma till undsättning i det ögonblick då det inte finns någon styrka, tid eller lust att laga något mer...

5 fantastiska recept på julgodis som alla kan göra

Förbered exceptionella julkakor i år med dessa 5 beprövade recept.De är den perfekta kombinationen av klassiska och nya smaker som kommer att glädja alla...

Krämig njutning: Prova denna fluffiga vaniljdessert

Om du tillhör gruppen som älskar vanilj eller krämiga desserter eller bara letar efter lite inspiration till dumplingkaffe, då är det här receptet för...

Senaste kommentarerna