Professionella kockar tillsätter lite vatten i pannan när de steker äggröra.
Detta gör att du kan få perfekt äggröra.Låt oss berätta hur det fungerar och hur man korrekt tillämpar denna lifehack.
Varför man ska tillsätta vatten när man steker äggröra
Om du häller lite vatten i pannan kommer äggen att ångas.
Äggvitan och äggulan når rätt konsistens på bara ett par minuter, rätten blir perfekt.
En tunn vit film kommer att visas på ytan av äggulan för att indikera att äggen är helt kokta.
Det finns två sätt att tillsätta vatten när man steker äggröra.Den första innebär att man steker i en liten mängd vegetabilisk olja och tillsätter vatten när proteinet börjar koagulera.Efter att ha tillsatt vattnet ska pannan täckas med lock.
Det andra alternativet är att tillsätta vatten i början av stekningen.Häll vatten i pannan så att det täcker botten med ett tunt lager, koka upp, bryt äggen, sänk värmen, täck pannan med lock.