Många åtminstone en gång i livet har mött det faktum att kotletter i värmebehandlingsprocessen börjar falla sönder.
Detta kan inte undgå att göra värdinnan upprörd, eftersom det inte är någon trevlig upplevelse.
Kotletter behåller dock alltid sin form om de tillagas på rätt sätt, konstaterar tidningens matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova.
Vilka misstag du ska undvika
Storleken på kotletterna
Ju större din kotlett är, desto större är risken att den faller sönder.Därför bör du inte forma föremål som är för stora.
Om de inte faller isär blir de ändå inte genomgräddade i mitten.Man kan inte äta dem.
Bindande element
Om kotletter av normal storlek faller isär är det värt att analysera kompositionen.Nyligen introducerar fler och fler värdinnor inte ägg i köttfärs för att undvika styvhet i den färdiga produkten.
Men i det här fallet måste du hitta ett värdigt substitut.
Du måste införa havregryn, semolina, riven potatis, stärkelse, mjöl eller strimlad zucchini.
Arbeta med köttfärs
Om du vill att kotletterna inte ska falla isär måste färsen knådas perfekt.Efter det ska den förvaras i kylen i minst en timme.
I det här fallet kommer kotletterna definitivt att kunna hålla sin form.