När man steker fisk står många människor inför problemet med speciell lukt.
Även om man har en bra fläkt installerad kan lukten ändå vara ihållande och stickande.
I så fall är det bättre att i förväg fundera på alternativ som gör att man blir av med problemet, säger tidningens matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova.
Vilka hemligheter är värda att veta
Vilken typ av fisk
Det är viktigt att komma ihåg att det är flodfisk som har den starkaste och mest stickande lukten.Av denna anledning är det viktigt att förbereda den på ett speciellt sätt för att bli av med lukten.
Havsfiskar är å andra sidan praktiskt taget luktfria.
Mjölk
Denna metod hjälper inte bara till att neutralisera själva lukten, utan också att eliminera eventuella obehagliga smaknyanser.Det är den perfekta förberedelsen för stekning av flodfisk.
Det är tillräckligt att låta produkten ligga i en skål med mjölk i bara 15 minuter.
Citron
Denna metod är lämplig för både flod- och havsfisk.Du kan lägga till citronsaft i marinaden.Du kan gnugga fisken med en citronskiva innan du lagar mat.
Eller så kan du lägga en skiva citrusfrukt på varje bit medan du steker.