HomeVäxterHur man förbereder en säng för vitlök: lite kända hemligheter

Hur man förbereder en säng för vitlök: lite kända hemligheter

Förberedelse av vitlöksbädden, som kunniga dacha-odlare säger, bör utföras senast fjorton dagar före den planerade planteringen av kuggarna.

Denna punkt kan kallas grundläggande, eftersom jorden måste sätta sig lite..

Om du försummar rekommendationen och skjuter vitlöksklyftor i en nygrävd säng, senare, när jorden sätter sig (ojämnt, förresten), kommer vitlöksrötterna att bryta av, det kommer att hamna på ytan eller klyftorna kommer att ligga på olika djup, på grund av vilken vitlök kommer att gro ojämnt på våren – i allmänhet inte mycket trevligt.

Men vi kommer inte att räkna upp ytterligare peripetier, som väntar på den osofistikerade trädgårdsmästaren: istället kommer vi återigen att påminna dig om behovet av att förbereda sängen för vitlök i förväg.

Nu ett par ord om platsen – det bör vara ett upphöjt område där det inte kommer att bli blöt på våren.Samtidigt, på vintern, bör snö ligga på den och inte blåsa bort.

Om du förväntar dig en anständig skörd, se till att den plats som tilldelats vitlök är solig, upplyst nästan hela dagen.

När det gäller föregångare passar vitlök till tidig potatis, tomater, tidig kål, baljväxter och örter.

Jord spelar också roll – lätta leriga, bördiga jordar är bäst lämpade för odling av denna gröda.I tung och lerjord rekommenderas att lägga till sand och i lätt, sandig humus.Det kommer inte att skada honom och på lätt lerig jord.

Det behövs ungefär en hink organiskt material per kvadratmeter.Mineralgödselmedel behövs också – 40-50 g komplex mineralgödsel per ’kvadrat’.

I raderna läggs träaska, och även – kaliumsulfat, och det skulle vara bra att köpa zeolit (kattströ), som innehåller kisel – det kräver 1 kopp per kvadratmeter.

Erik
Erik
Jag heter Erik och jag skriver artiklar för Kyrkby Torget Second Hand. Mitt mål är att visa hur vi alla kan handla smartare och mer hållbart. I mina texter delar jag tips om hur du kan undvika vanliga misstag, som att köpa saker du inte behöver, och istället hitta fynd som verkligen gör skillnad i din vardag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Varför kotletter inte steker: erfarna matlagningsexperter delar sina hemligheter

En av de mest obehagliga situationerna i köket kan vara följande: du serverar till bordet perfekta kotletter med en skorpa, men när du...

Ett stort misstag har begåtts i Tjeckien.Det finns 20 kronor i omlopp för vilka man får 500 tusen kronor.Tjeckerna håller på att bli galna

Något sådant här händer kanske en gång vartannat decennium.Då får man mynt i omlopp som är till synes vanliga men som innehåller en viss...

Vilka växter ska inte beskäras på hösten: avsluta säsongen enligt reglerna

För att avsluta dachasäsongen ordentligt måste du ta hänsyn till alla nyanser.Detta gäller gödning, behandling mot skadedjur och sjukdomar, vattning och beskärning. Odlade...

Vad man ska lägga till färs för dumplings: kockexperter avslöjar hemligheter

Smaken på färs till dumplings kan alltid bli bättre om du inte begränsar dig till att bara använda standardingredienser. Av den anledningen är...

Senaste kommentarerna