HomeUncategorizedDet kinesiska sättet att tillaga ris: kom ihåg bara två regler så...

Det kinesiska sättet att tillaga ris: kom ihåg bara två regler så får du en snövit och smulig tillbehörsrätt

Ris är en av huvudingredienserna i det kinesiska köket.

Så det är ingen överraskning att det var folket i Kina som lyckades komma på det bästa sättet att tillaga detta spannmål.

Risgrynsgröt, tillagad av kulinariska experter från Celestial Empire, blir alltid smulig.

Dessutom kännetecknas skålen av ett mycket aptitretande utseende.Vi talar om den perfekta vitheten hos de värmebehandlade grynkornen.

Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade om den kinesiska metoden för att laga ris.

Skölj grynorna

Det första du ska göra är att skölja det råa riset väl.

Många gourmeter utför inte denna åtgärd.Och för ingenting: resultatet är inte gröt utan en oaptitlig klump.

Men om du sköljer den kommer grynet att berövas överskott av stärkelse, vilket är orsaken till klibbigheten.

Dessutom kommer produkten att bli av med smuts.

Skölj riset under ganska lång tid.Proceduren kan endast slutföras när nästa portion vatten som används har behållit sin klarhet.

Tillsätt vinäger

Hemligheten bakom vit risgrynsgröt är att använda nio procent ättika.Äppelcidervinäger är ett annat bra alternativ.

Under värmebehandlingen av ris i den bubblande vätskan bör man tillsätta en matsked av ovanstående sura produkt (per en kopp gryn).

Förresten, tack vare vinäger, kommer skålen inte bara att få en vacker färg utan också en ljus smak.

Erik
Erik
Jag heter Erik och jag skriver artiklar för Kyrkby Torget Second Hand. Mitt mål är att visa hur vi alla kan handla smartare och mer hållbart. I mina texter delar jag tips om hur du kan undvika vanliga misstag, som att köpa saker du inte behöver, och istället hitta fynd som verkligen gör skillnad i din vardag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Vad du ska lägga bredvid din tvål för att förhindra att den sprids: en enkel lösning för praktiska värdinnor

Att hålla badrummet rent och hygieniskt är en viktig del av vårt dagliga liv.Men även i en så till synes enkel fråga som tvålförvaring...

Hur man förbättrar smaken på pasta: vad värdinnor bör tänka på

Pasta kommer alltid att komma till undsättning i det ögonblick då det inte finns någon styrka, tid eller lust att laga något mer...

5 fantastiska recept på julgodis som alla kan göra

Förbered exceptionella julkakor i år med dessa 5 beprövade recept.De är den perfekta kombinationen av klassiska och nya smaker som kommer att glädja alla...

Krämig njutning: Prova denna fluffiga vaniljdessert

Om du tillhör gruppen som älskar vanilj eller krämiga desserter eller bara letar efter lite inspiration till dumplingkaffe, då är det här receptet för...

Senaste kommentarerna