Ris är en av huvudingredienserna i det kinesiska köket.
Så det är ingen överraskning att det var folket i Kina som lyckades komma på det bästa sättet att tillaga detta spannmål.
Risgrynsgröt, tillagad av kulinariska experter från Celestial Empire, blir alltid smulig.
Dessutom kännetecknas skålen av ett mycket aptitretande utseende.Vi talar om den perfekta vitheten hos de värmebehandlade grynkornen.
Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade om den kinesiska metoden för att laga ris.
Skölj grynorna
Det första du ska göra är att skölja det råa riset väl.
Många gourmeter utför inte denna åtgärd.Och för ingenting: resultatet är inte gröt utan en oaptitlig klump.
Men om du sköljer den kommer grynet att berövas överskott av stärkelse, vilket är orsaken till klibbigheten.
Dessutom kommer produkten att bli av med smuts.
Skölj riset under ganska lång tid.Proceduren kan endast slutföras när nästa portion vatten som används har behållit sin klarhet.
Tillsätt vinäger
Hemligheten bakom vit risgrynsgröt är att använda nio procent ättika.Äppelcidervinäger är ett annat bra alternativ.
Under värmebehandlingen av ris i den bubblande vätskan bör man tillsätta en matsked av ovanstående sura produkt (per en kopp gryn).
Förresten, tack vare vinäger, kommer skålen inte bara att få en vacker färg utan också en ljus smak.