Pasta kommer alltid att komma till undsättning i det ögonblick då det inte finns någon styrka, tid eller lust att laga något mer raffinerat och komplicerat.
Trots att denna produkt är banal kan den alltid göras god och av hög kvalitet.
Kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings matlagningsexpert, berättar om hur man gör pasta godare.
Vilka hemligheter som är värda att ta del av
Val av produkt
För att vara säker på kvaliteten på sidrätterna är det värt att välja pastaprodukter i minst medelpriskategori.En sådan produkt kommer alltid att vara lätt att laga.
En sked smör
Det gör inte bara att pastan inte klibbar fast i varandra, utan det gör också att smaken på tillbehöret blir mer tilltalande.Det är bäst att tillsätta god olivolja, som italienska kockar gör.
Havssalt
Du ska inte vara rädd för att salta pastan för mycket: du behöver tillsätta ungefär en sked havssalt.I det här fallet kommer produkterna att få smak.Om du är försiktig med salt kommer sidrätterna att bli intetsägande.
Havssalt för matlagning och hälsa anses vara det bästa alternativet.