Dessa fyllda pitabröd med potatis- och grönsaksblandning och ost är det perfekta valet för en snabb och god middag eller ett mellanmål.Kombinationen av krämigt potatismos, skinka, majs och ärtor blandas perfekt med ost och tomatsås för att skapa en rik fyllning.Detta enkla och läckra recept kommer att glädja alla älskare av snabb men hjärtlig mat.
Besök också vår Facebook-grupp Salty Recipe Inspiration för att få bra tips på salta rätter varje dag.
Fyllda pitabröd med potatis- och grönsaksblandning och ost
Vad vi kommer att behöva:
När vi fortsätter:
1.Koka 500 g tärnad potatis i en kastrull (ca 15 minuter).
2.Smält under tiden 20 g smör i en stekpanna på medelvärme och tillsätt den finhackade löken.Låt den fräsa i 2-3 minuter.
3.Tillsätt 100 g skinka skuren i tunna strimlor och stek i ytterligare 2 minuter.
4.Tillsätt 50 g kokt majs och 50 g frysta ärtor och stek sedan blandningen i ytterligare 5 minuter.
5.När potatisen är färdigkokt, låt den rinna av och mosa den till en puré.
6.Tillsätt 50 g parmesanost, salt och peppar efter smak till potatisblandningen och blanda ordentligt.
7.Tillsätt skink- och grönsaksblandningen till potatisen och blanda väl.
8.Lägg en skiva pitabröd på arbetsytan.Bred en matsked tomatsås på den.
9.Strö riven ost jämnt på hälften av brödet, lägg sedan på 2 msk av potatisblandningen och strö över ost igen.
10.Vik brödet på mitten.
11.Hetta upp 2-3 matskedar olivolja i en stekpanna.Stek de fyllda pitabröden på båda sidor tills de är gyllene, ca 2 minuter på varje sida.
12.När de är färdiggräddade, lägg dem på en tallrik.
Klart!
Bon appetit!
Om du också har ett favoritrecept kan du berätta om det i vår Facebook-grupp Prima kuchařka och även besöka gruppen Prima Inspirace, där du hittar massor av bra recept varje dag