HomeVäxterHur man förbereder valnötter för vintern: om du har tid före det...

Hur man förbereder valnötter för vintern: om du har tid före det kalla vädret kommer du nästa år att täckas med frukt

Många dacha-odlare klagar ofta på att valnötter, kärleksfullt och noggrant odlade på deras tomt, ger en liten skörd av små frukter, som dessutom snabbt blir svarta.

Orsaken till dålig fruktsättning beror ofta på en sjukdom som kallas Marsonia eller bakteriell spotting.

Denna sjukdom angriper främst valnötens frukt samt dess bladverk och unga skott.

Om du märker små bruna fläckar är det definitivt det, Marsonia.Dessa märken börjar vanligtvis dyka upp under andra halvan av sommaren.

För att avhjälpa situationen, enligt experter, hjälpberedningar baserade på koppar (bara inte den ökända Bordeaux-blandningen, men något nyare): ’Oxyhom’, ’Cuproxatom’, ’Blue Bordeaux’ och andra.

Behandlingen bör utföras tidigt på hösten, och för att konsolidera resultatet bör trädet behandlas innan det börjar bli riktigt kallt, när det har tappat nästan allt sitt lövverk.

För upprepad behandling är 3% järnsulfat och 1% urea bättre lämpade.

Och en sak till: eftersom sjukdomen stannar över vintern i fallna löv och kadaver, är det naturligtvis värt att ta bort dem.Om du inte övervinner din lathet och lämnar löv och fallna nötter på tomten, kommer sporerna att infektera valnötterna igen på våren, och som ni vet kommer du inte att kunna räkna med en skörd.

Erik
Erik
Jag heter Erik och jag skriver artiklar för Kyrkby Torget Second Hand. Mitt mål är att visa hur vi alla kan handla smartare och mer hållbart. I mina texter delar jag tips om hur du kan undvika vanliga misstag, som att köpa saker du inte behöver, och istället hitta fynd som verkligen gör skillnad i din vardag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Hur man kan bli av med vetegräs och tistel i sängarna: hemligheter från dacha-odlare

Två av de värsta ogräsen som kan förstöra trädgårdsmästarens blod är vetegräs och tistel.De är mycket sega, dessutom anses vetegräs vara orsaken till...

Vad du ska lägga bredvid din tvål för att förhindra att den sprids: en enkel lösning för praktiska värdinnor

Att hålla badrummet rent och hygieniskt är en viktig del av vårt dagliga liv.Men även i en så till synes enkel fråga som tvålförvaring...

Hur man förbättrar smaken på pasta: vad värdinnor bör tänka på

Pasta kommer alltid att komma till undsättning i det ögonblick då det inte finns någon styrka, tid eller lust att laga något mer...

5 fantastiska recept på julgodis som alla kan göra

Förbered exceptionella julkakor i år med dessa 5 beprövade recept.De är den perfekta kombinationen av klassiska och nya smaker som kommer att glädja alla...

Senaste kommentarerna