Den perfekta majsen ska vara mjuk, saftig och ha en lätt söt smak.
Vad ska en gourmet göra som inte kan köpa unga kolvar?.
Vad ska man göra om majsen visar sig vara gammal?
Lyckligtvis är det mycket lätt att se till att sådana kolvar inte blir alltför hårda genom tillagning.
Det räcker med att förbereda övermogen majs på rätt sätt för värmebehandling.
Ett användbart trick delades av Yulia Arkhipova, en expert inom området matlagning, kock, bagare i den fjärde kategorin av Belnovosti online-utgåvan.
Hur man häller gammal majs innan man lagar mat
Kolvarna ska först rensas från blad.
Lägg sedan majsen i en djup, men inte särskilt bred behållare och häll mjölk utspädd med vanligt vatten (en volym vit dryck ska vara en volym klar vätska).
I en sådan blandning bör kolvarna vila i 4 timmar.
När proceduren är klar ska majsen kokas på vanligt sätt.Om vi talar om gammal majs bör bearbetningen i kokande vatten pågå i en och en halv till två timmar.Mogna kolvar kan kokas i en halvtimme och unga kolvar kan kokas i 20 minuter.
Den färdiga rätten kan gnidas inte bara med salt utan också med mjukt smör: den blir ännu mer smakrik och mjukare.