En av de mest obehagliga situationerna i köket kan vara följande: du serverar till bordet perfekta kotletter med en skorpa, men när du smakar på dem visar de sig vara råa inuti.
Detta kan hända alla värdinnor.
För att skydda dig mot ett sådant misslyckande är det värt att känna till de viktigaste orsakerna, förklarar vår tidnings matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova.
Varför kotletter inte är genomstekta
Du tog inte hänsyn till typen av kött
Det är värt att komma ihåg att kotletter baserade på rött kött tar mycket längre tid att steka än fjäderfäprodukter, så denna punkt bör alltid tas med i beräkningen.
Volym
Ju större din produkt är, desto större är risken att rätten inte hinner stekas.Därför är det alltid en bra idé att tillaga medelstora kotletter.
Annars kan produkten brännas på utsidan men förbli rå på insidan.
Lök
Ibland kan det bero på att du har skivat löken för grovt.Dessutom ökar stektiden om man skivar med kniv.
Om du vill att kotletterna ska tillagas snabbare, hacka grönsakerna med en köttkvarn eller en mixer.