Kex gjorda med detta recept sopas bort på en halvtimme, så om du ska göra dem kan du säkert knåda degen för flera portioner.
Receptet delades av Yulia Arkhipova, en expertkock från BelNovosti online-utgåva.
Ingredienserna är de enklaste:
Ta ut smöret ur kylskåpet i förväg så att det är mjukt när du ska knåda degen.
När smöret har nått rätt tillstånd blandar du det med keso, salt och vanilj.
Tillsätt nu halva mängden mjöl och bakpulver.Tillsätt gradvis resten av mjölet och knåda degen – den ska bli mjuk och inte fastna i händerna.
När degen är klar lägger du den i en påse och lämnar den i frysen för att frysa.
Riv sedan den frysta degen på ett grovt rivjärn och forma de resulterande spånen till igelkottformade kex.
Placera dem på pergament och strö socker ovanpå – du behöver ungefär en halv tesked per bit (du kan ha mer eller mindre).
Biskvierna ska gräddas i 180 grader i 15-20 minuter, tills våra igelkottar är rödbruna.