De flesta gourmeter är vana vid det faktum att ett skalat hårdkokt ägg är vitt på utsidan.
Om du skär upp det hittar du gulan inuti.
Skulle du vilja göra ett helt gyllene ägg? Det visar sig att det är ganska lätt!
Hemligheten med att skapa en icke-standardrätt delades av Yulia Arkhipova, en expert inom området matlagning, kock, bagare i den fjärde kategorin av Belnovosti online-utgåvan.
Recept av det gyllene ägget
Tricket är detta: före kokning måste ägget knäckas mycket väl och hålla skalet intakt.
Ta någon form av långt föremål.Till exempel strumpbyxor eller en ärm från en gammal skjorta.
Placera det råa ägget i det valda materialet och knyt det så att produkten är väl säkrad.
Med andra ord ska båda repen vara nära ägget, den ena knuten till vänster och den andra till höger.
Ta den resulterande ’konstruktionen’ och börja linda upp ägget.
Var 5-10:e sekund, stoppa avrullningen abrupt genom att snabbt dra isär materialets ändar.
Proceduren bör pågå i cirka 2 minuter.Under denna tid hinner äggulan brytas och ’förenas’ med proteinet.Skalet kommer att förbli intakt.
Koka detta ägg på vanligt sätt (7-10 minuter i kokande vatten).
Skala den kokta produkten från skalet, du får en helt gyllene maträtt.Ditt hushåll kommer att bli positivt överraskad av skålen, som kännetecknas av ett icke-standardiserat utseende.