Man kan lugnt säga att varje värdinna har sin egen variant av inlagd gurka, så det är skrämmande att föreställa sig hur många recept på detta mellanmål som finns i världen.
Även fans av inlagda och blötlagda gurkor försöker att lägga in en eller två burkar under vintern för variationens skull.
Experten på vår tidning Julia Arkhipova, en kock, bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man plockar gurkor på ett välsmakande och ovanligt sätt.
Obligatoriskt:
Hur man lagar mat
1.Skär rena och färska gurkor i tunna cirklar.
2.Blanda sedan vegetabilisk olja och vinäger, tillsätt kryddor enligt listan och häll dressingen över de beredda grönsakerna.
3.Låt stå i 10-15 minuter så att grönsakerna får saft, rör om och lägg i rena burkar.
4.Lägg ämnena i en kastrull med vatten och sterilisera i 15 minuter efter kokning.
Vi försluter burkarna med lock, vänder dem upp och ner och ställer undan dem för förvaring på en mörk och sval plats när billeten svalnat.