Som du vet plockas mango tidigt för att den ska komma fram säkert till sin destination.Frukten kan mogna under transporten, men det är inte alltid det sker.
På grund av dessa transportegenskaper hos mango hittar man ofta omogen frukt på butikshyllorna.
I detta sammanhang beslutade experten på BelNovosti online-utgåva, kocken Yulia Arkhipova att dela fem tips som hjälper till att välja den mogna mango.
1.Var noga med att känna på mangon: du behöver en frukt som är fast vid beröring, men inte ’träig’.Ett alltför hårt skal tyder på en undermogen mango, medan ett mjukt skal tyder på en övermogen frukt.
2.Lukta nu på ditt framtida köp – det ska ha en behaglig och söt doft.Om man känner obehagliga toner är frukten troligen övermogen, medan avsaknad av smak är en varningssignal om att frukten är omogen.
3.En bra mango känns också igen på vikten: den är oftast ganska tung i förhållande till sin storlek, vilket tyder på att den är saftig.
4.Var uppmärksam på skalet: även om det kan ha olika färger ska det inte vara skrynkligt eller skrynkligt.
5.Men om du ser klibbiga eller våta frukter, besök en annan butik: dessa bör inte köpas eftersom det skadade skalet släpper igenom bakterier, vilket kan leda till obehagliga konsekvenser för matsmältningen.