Situationen med överintroduktion av salt kan hända vem som helst, så det är viktigt att komma ihåg hur man löser detta problem.’.
Flera metoder kan användas för att göra överskott av salt helt omöjligt att upptäcka.
Kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings matlagningsexpert, berättar vilka metoder som finns tillgängliga för kockar.
Hur man sparar soppa
Potatis
Den enklaste och mest populära metoden som snabbt sparar din första maträtt.Vi skalar potatis, delar knölen i två halvor och skickar dem till potten.
Smaka regelbundet på soppan: så snart saltmängden inte längre är kritisk kan du stänga av hällen.
Krutonger
Om du har lärt dig att soppan är översaltad först i det ögonblick då du redan har kokt den, kan du fortfarande avhjälpa situationen.För att göra detta, lägg helt enkelt brödsmulor i skålen med soppa vid servering.
Det är bäst att ta produkten utan salt och ytterligare smaker.
Gräddfil
Även denna metod gör överskottet av salt omärkligt redan när soppan serveras.Du behöver bara använda gräddfil med medelhög fetthalt som dressing.