Hösten är en bra tid att fylla på teförrådet med olika sorter av drycken.
Detta ger variation och bidrar till att göra tebjudningarna mer hjärtevärmande och minnesvärda.
Det är också värt att komma ihåg att te har en stor revitaliserande effekt.Så det är definitivt värt att lägga in en tepaus i ditt schema.
Du bör dock vara medveten om att tebryggning också har sina egna finesser, påminner vår tidnings kulinariska expert, kocken Yulia Arkhipova.Drycken kan förstöras av bara ett misstag, som många hemmafruar okunnigt gör.
Vad består det av?
Som det visar sig är en mycket betydande brist fel val av vattentemperatur.Användningen av kokande vatten har en mycket negativ effekt.
Varmt vatten tar bort arom och smak från teet och gör det till en enklare dryck.
Kokande vatten har också en negativ effekt på dryckens välgörande egenskaper.Därför bör klassiskt svart te bryggas med vatten som redan har hunnit svalna efter kokning till 90 grader.Den gröna varianten kan bryggas med vatten från 85 till 90 grader.
Men de vita sorterna är mycket känsliga för kokande vatten: kyl vattnet till 80 grader.