Nu har erfarna värdinnor inte en minut ledig tid: de är upptagna med säsongsförberedelser.
En viktig plats i varje familj upptas av gurkor, som perfekt kompletterar alla rätter.
För att beredningen ska bli så god som möjligt är det dock värt att lägga till speciella ingredienser i burken, säger vår tidnings matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova.
Vad du kan lägga till i en burk
Ek- och körsbärsblad
Först och främst är det värt att komma ihåg om dessa underbara komponenter som kommer att göra gurkor otroligt välsmakande.Det är de som hjälper till att behålla crunchen.
Detta tillhandahålls av tanninerna som ingår i kompositionen.Det är vanligt att ta ett ekblad och två körsbärsblad per tre liters burk.
Vinbär
Den här ingrediensen har blivit en riktig klassiker: vinbär gör gurkan mycket mer smakrik och intressant.Ingrediensen kommer också att ’mjuka upp’ ekbladens kärvhet.
Tre blad per burk (3 liter) är fullt tillräckligt.
Gröna grönsaker
Om du inte visste vart du skulle skicka dillparaplyer eller övervuxen persilja, är det värt att hitta en värdig användning för dem genom att skicka dem till en burk gurkor.
Till en trelitersburk tar du ett paraply och en liten mängd persilja.