Hade du mycket potatismos kvar från gårdagens middag?
Du och din familj har ingen lust att äta upp den där sidrätterna? Ja, vi förstår: uppvärmt potatismos är inte lika gott som nykokt potatismos.
Vad ska man göra med rätten då? Kasta bort den?
Naturligtvis inte! Potatismassan kan ju trots allt förvandlas till ett riktigt kulinariskt mästerverk.
För att göra detta måste du ge garneringen en viss form och använda några ytterligare ingredienser.
Slutresultatet blir vackra och mycket välsmakande ’bon’.
Receptet på denna intressanta maträtt delades av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti-nätverksutgåvan inom området matlagning, kock, bagare i den fjärde kategorin.
Hur man gör potatis ’bon’
Först måste du förbereda fyllningen.
Tvätta 400 gram svamp, hugga dem och skicka de resulterande svampbitarna till en uppvärmd stekpanna.
Efter ett par minuter tillsätter du hackad lök (en halv lök räcker), en riven morot, ett par matskedar gräddfil och dina favoritkryddor.
Rosta grönsaks- och svampblandningen i 7 minuter.
Forma några ’bon’ av potatis medan blandningen värmebehandlas.
Ta en bakplåt, klä den med pergament, täck materialet med ett lager vegetabilisk olja och lägg ut några ’berg’ potatismos.Gör en fördjupning i varje ’slide’ där du placerar den uppvärmda grönsaks- och svampblandningen.
De färdiga ’konstruktionerna’ med fyllning ska bakas i 20 minuter.
Resultatet blir en aptitretande rätt som garanterat kommer att tilltala både dig och din familj med sin smak.