HomeUncategorizedHur man gör gårdagens potatismos till ett kulinariskt konstverk: ett recept på...

Hur man gör gårdagens potatismos till ett kulinariskt konstverk: ett recept på potatis ’bon’ med svamp.

Hade du mycket potatismos kvar från gårdagens middag?

Du och din familj har ingen lust att äta upp den där sidrätterna? Ja, vi förstår: uppvärmt potatismos är inte lika gott som nykokt potatismos.

Vad ska man göra med rätten då? Kasta bort den?

Naturligtvis inte! Potatismassan kan ju trots allt förvandlas till ett riktigt kulinariskt mästerverk.

För att göra detta måste du ge garneringen en viss form och använda några ytterligare ingredienser.

Slutresultatet blir vackra och mycket välsmakande ’bon’.

Receptet på denna intressanta maträtt delades av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti-nätverksutgåvan inom området matlagning, kock, bagare i den fjärde kategorin.

Hur man gör potatis ’bon’

Först måste du förbereda fyllningen.

Tvätta 400 gram svamp, hugga dem och skicka de resulterande svampbitarna till en uppvärmd stekpanna.

Efter ett par minuter tillsätter du hackad lök (en halv lök räcker), en riven morot, ett par matskedar gräddfil och dina favoritkryddor.

Rosta grönsaks- och svampblandningen i 7 minuter.

Forma några ’bon’ av potatis medan blandningen värmebehandlas.

Ta en bakplåt, klä den med pergament, täck materialet med ett lager vegetabilisk olja och lägg ut några ’berg’ potatismos.Gör en fördjupning i varje ’slide’ där du placerar den uppvärmda grönsaks- och svampblandningen.

De färdiga ’konstruktionerna’ med fyllning ska bakas i 20 minuter.

Resultatet blir en aptitretande rätt som garanterat kommer att tilltala både dig och din familj med sin smak.

Erik
Erik
Jag heter Erik och jag skriver artiklar för Kyrkby Torget Second Hand. Mitt mål är att visa hur vi alla kan handla smartare och mer hållbart. I mina texter delar jag tips om hur du kan undvika vanliga misstag, som att köpa saker du inte behöver, och istället hitta fynd som verkligen gör skillnad i din vardag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Slutlig täckdressing för morötter: vad man ska lägga på sängarna tidigt på hösten.

Om du vill få en bra skörd av grönsaker, särskilt morötter, ska du se till att höstgödsla rotfrukterna. En bra tidpunkt att gödsla...

Slutlig täckdressing för morötter: vad man ska lägga på sängarna tidigt på hösten.

Om du vill få en bra skörd av grönsaker, särskilt morötter, ska du se till att höstgödsla rotfrukterna. En bra tidpunkt att gödsla...

Slutlig täckdressing för morötter: vad man ska lägga på sängarna tidigt på hösten.

Om du vill få en bra skörd av grönsaker, särskilt morötter, ska du se till att höstgödsla rotfrukterna. En bra tidpunkt att gödsla...

Slutlig täckdressing för morötter: vad man ska lägga på sängarna tidigt på hösten.

Om du vill få en bra skörd av grönsaker, särskilt morötter, ska du se till att höstgödsla rotfrukterna. En bra tidpunkt att gödsla...

Senaste kommentarerna