Surkålskinder är en riktig kulinarisk klassiker som förknippas med mysighet och en varm hemmakamin.
Med det kalla vädret precis runt hörnet bestämde sig BelNovostis expertkock Yulia Arkhipova för att dela med sig av detaljerna kring tillagningen av en rätt som kan värma dig i det kallaste vädret.
Grunden för varje soppa är buljong
För att göra soppan riktigt god rekommenderas att man använder flera sorters kött för att koka buljongen.
En kombination av fläsk- och nötkött ger rätten en speciell fyllighet, och genom att tillsätta kyckling blir den lätt och smakrik.
Kom ihåg: buljongen blir koncentrerad och god om du kokar köttet under ganska lång tid – minst två timmar på låg värme.
Grönsaksröra
Var noga med att till soppan lägga en stek av lök och morötter som brynts i en stekpanna med vegetabilisk olja.Om du vill kan du tillsätta tomatpuré i stekblandningen, så att soppans smak blir ännu fylligare.
Surkål
När du lagar soppa kan du inte bara lägga surkål i potten.Innan du gör det rekommenderas att du steker den i en stekpanna i vegetabilisk olja, efter att du tidigare har pressat den från saltlösningen och skurit den i små bitar.