Broccolikål kan förstöra ditt humör med sitt utseende, om du inte är medveten om växtens mångsidighet och spännande sätt att förbereda den.
Kunniga individer ser inget negativt med broccoli och uppskattar att både äta den själva och bjuda in andra att njuta av den.
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, har berättat för oss hur man tillagar broccoli på ett utsökt sätt.
Krävs:
Hur man lagar mat
1. På medelhög värme måste du steka löken i smör tills den blir mjuk och genomskinlig.
2. Dela broccolin i buketter, hacka den om så behövs, lägg i pannan följt av den hackade vitlöken, samt salt och peppar.
3. Efter 3-4 minuter tillsätter du mjölet, rör om och efter 1 minut häller du i mjölken och färskosten.
4. När osten har smält stänger du av värmen, kokar pastan, men inte förrän den är helt genomkokt. Häll av pastan och lägg den i såskastrullen, tillsätt 1/4 dl vatten och bräsera på medelvärme tills pastan är helt färdig.
Tillsätt riven ost efter smak, rör om och servera när såsen har tjocknat. Bon appétit!