Kycklingbuljong kan utan tvekan betraktas som den mest populära bland värdinnor och kockar.
Den är också den enklaste att använda som bas för soppor och andra maträtter.
Buljong används dessutom som en fristående rätt för att bekämpa förkylningar och återfå energi, påminner vår tidnings kulinariska expert, kocken Yulia Arkhipova.
Därför är det alltid bra att känna till vilka ingredienser som kan förbättra buljongens smak och färg.
Vilka ingredienser är värda att tillsätta?
Rostade ben
Det är välkänt att för att förbereda en kvalitetsbuljong är det nödvändigt att inkludera ben. Detta gör rätten fyllig och smakrik.
Det är dock värt att känna till en hemlighet: använd inte råa ben, utan ben som stekts i olja tills de är gyllene.
Lök
Denna komponent används naturligtvis av alla, men inte alla värdinnor gör det på rätt sätt. För att få den perfekta färgen och en angenäm smak är det viktigt att lägga till grönsaken direkt med skalet, efter att ha tagit bort det yttersta lagret.
Morötter
Det finns inte heller några tveksamheter när det gäller denna ingrediens, men det är viktigt att hantera morötter korrekt. Försök att skära grönsaken grovt för att ge buljongen mer djup och smak.