Rätten kan vara både lätt att tillaga och festlig på samma gång.
Det kanske mest kända exemplet är kaviarsmörgåsar.
Det räcker med att ta några skivor limpa, bre dem med smör och lägga röd kaviar ovanpå. Enkelt, snabbt och mycket aptitretande.
Men är dessa ingredienser den enda rätta kombinationen?
Självklart är de inte det! Du kan ersätta limpan med rågbröd, tarteletter, kex eller till och med potatiscirklar.
En ingrediens som smör är inte heller oersättlig.
Vill du förbereda ett mästerverk till mellanmål? Byt då ut den feta produkten mot en annan blandning!
En intressant idé delades av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti online-utgåvan inom matlagning, en kock och en bagare i den fjärde kategorin.
Hur man byter smör i kaviarsmörgåsar
Kombinera den finhackade bläckfisken med en liten mängd majonnäs och skicka den resulterande massan i skålen på en mixer.
Bearbeta blandningen. Resultatet blir en pasta, som är den perfekta ersättaren för smör.
Bred ut den beredda blandningen på limpskivorna. Placera kaviaren ovanpå.
Slutresultatet är ett överdådigt mellanmål. Dina gäster kommer att gilla rätten så mycket att de säkert kommer att be dig avslöja hemligheten bakom en så ljus och delikat smak.