Att laga borscht verkar för oss vara en så enkel och bekant aktivitet, som sker nästan automatiskt.
Men just av den anledningen kan vi göra misstag som proffsen upptäcker.
Till exempel är det inte alla hemmafruar som inkluderar de ingredienser som är nödvändiga för att förbättra soppans kvalitet, något vår tidnings kulinariska expert, kocken Yulia Arkhipova, har observerat.
Vad bör definitivt läggas till borscht?
En liten sked socker
Borscht ska ha en lätt surhet, men i de flesta fall förblir denna smaknyans dominerande. Av denna anledning är det nödvändigt att ha kontroll över syranivån.
En liten sked socker hjälper till med detta. Om du använder tomater eller tomatpuré är det bäst att tillsätta ingrediensen under stekningen.
Du kan även tillsätta socker direkt i soppgrytan.
Smör
Om du vill att smaken av borscht ska bli mer balanserad och angenäm, är det värt att lägga till en liten mängd smör. En ’smörgås’-portion kommer att vara tillräcklig.
Soppans smaker kommer att utvecklas djupare och med bättre kvalitet.
Det är bäst att tillsätta smöret ungefär 15 minuter före den slutgiltiga tillagningstiden.