I de flesta fall är vi vana vid att endast tillsätta salt när vi kokar ris för att smaksätta det.
I sällsynta fall kan värdinnan även lägga till några kryddor för att förhöja smaken på tillbehöret.
Men erfarna kockar introducerar vissa hemliga ingredienser, berättade vår tids matlagningsexpert, Yulia Arkhipova.
Vad kan du lägga till i en kruka med ris?
Sojasås
Många har redan upptäckt att sojasås passar utmärkt ihop med ris; dessa ingredienser verkar som om de är skapade för varandra. Därför kan en liten mängd sojasås tillsättas under tillagningen.
I det här fallet kommer tillbehöret att bli både spektakulärt och smuligt.
Citronsaft
En liten mängd citrusjuice kommer inte att påverka risets smak negativt. Det är dock tillräckligt för att förhindra att korn av ris klibbar ihop.
En halv liten sked räcker gott och väl.
Äppelcidervinäger
Äppelcidervinäger kan också tillsättas i samma syfte: denna ingrediens kommer inte att påverka smakerna, men den kommer att bevara garnityrets attraktivitet.