Receptet på läcker äppelpuré med kondenserad mjölk, som kan förberedas för vintern istället för sylt, blir allt mer populärt bland hemmafruar.
Ingen behöver förklara vilken glädje denna delikatess kommer att ge både barn och vuxna.
Vår tids expert, Yulia Arkhipova, en kock och bagare av fjärde kategorin, har delat med sig av sitt recept till oss.
Krävs:
Hur man lagar mat
1. Var uppmärksam på kvaliteten av ingredienserna. Äpplen av alla sorter och storlekar fungerar, men de måste vara färska. Kondenserad mjölk ska vara naturlig och fri från onödiga tillsatser.
2. Äpplena bör tvättas noga och kärnhuset tas bort.
3. Lägg äpplena i en kastrull, tillsätt vatten, koka upp och låt koka tills skivorna är mjuka.
4. När äpplena är klara, mixa dem med en stavmixer och tillsätt den kondenserade mjölken i purén.
5. Rör om och låt sjuda i ytterligare 10 minuter, se till att röra om så att det inte bränner fast. Koka upp och häll purén i rena och torra burkar.
Täck med lock, vänd burkarna upp och ner och förvara dem i kylskåp när de har svalnat.