Trots att denna sallad tillagas mycket oftare än andra blir den inte lättare.
Tvärtom, många värdinnor gör allvarliga brister som kommer att resultera i en maträtt som är långt ifrån idealisk.
Men det kan man alltid bli av med, säger vår tidnings matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova.
Vilka misstag förstör olivier?
Komponenter av olika storlekar
Naturligtvis är det extremt svårt att skära varje produkt ungefär densamma, men det är ett nödvändigt villkor för att olivierna ska bli högkvalitativa och välsmakande.
Ingredienserna är finhackade.Exemplet för de andra produkterna är ärtor.
Korv
Vissa människor anser att denna komponent är den viktigaste, men den finns inte i originalreceptet.Om du vill införa bearbetat kött bör det vara av hög kvalitet.
I alla andra fall är det bättre att byta ut korven mot kyckling, nötkött, fisk eller rökt kött.
Morötter
Om du vill att salladen ska bli så god som möjligt är det bättre att baka morötter.Kokt grönsak får en svag vattnig smak.
Men att baka produkten kommer att vara det bästa alternativet.