Äppelpajen skiljer sig från den franska charlotten i väsentliga delar.
Skillnaden är i alla fall att en charlotte är en vaniljkryddad sockerkaka med smör.Dessutom blir de franska bakverken saftigare och mer smakrika.Det är värt ett försök.
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, kock och fjärde klassens bagare, berättar hur man bakar fransk charlotte.
Krävs:
Hur man lagar mat
1.Skala äpplena, ta bort kärnhuset och skär i tunna skivor, strö sedan över kanel och låt stå i 20 minuter.
2.Blanda äggen med sockret (vanligt och vanilj), vispa skummigt och sikta i mjölet.
3.För att få en fluffig och luftig deg, blanda blandningen smidigt med en träspatel, från botten till toppen.
4.När du är klar, tillsätt det smälta smöret, rör om.
5.Smörj en form med smör och lägg hälften av degen i den, sedan äpplena, följt av resten av degen och ta in formen i en förvärmd ugn som värmts till 180 grader Celsius.
Pajen kommer att vara klar på cirka 30 minuter, njut!