Fylld kål tillhör rätterna i det klassiska köket, där det inte är vanligt att ändra någonting.’.
Moderna kockar ersätter dock ofta andra intressanta ingredienser för ris.
Det är därför ingen överraskning att man även har hittat alternativ till kålblad, konstaterar tidningens matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova.
Vad kan man ersätta kål med?
Pekingkål
Detta är det enklaste och mest prisvärda alternativet.Pekingkål kommer att göra den fyllda kålen mycket ’lättare’ och mer intressant.Därför kommer substitutionen att bli ganska framgångsrik.
Rabarber
Detta alternativ är lämpligt för dem som gillar ovanliga och raffinerade kulinariska lösningar.Bladen kommer att göra maträtten ganska intressant och lägga till en ny smaknyans.
Rödbetor eller mangold
En intressant och mycket ovanlig variant som gör fylld kål välsmakande och hälsosam.Du kan använda både drag av vanlig rödbeta och chard.
Bärblad
Sådan fylld kål kommer att vara mindre i storlek, men deras smak kommer att överraska dig positivt.Du kan säkert ta hallon eller vinbärsblad.