Vill du förvandla vanlig kefir till en okonventionell snygg och otroligt god efterrättsdrink?
Det är väldigt enkelt! Du behöver bara använda en tillsats som choklad.
Det visar sig att den populära konfektyrprodukten kombineras perfekt med surmjölksprodukten.
Man får en blandning som tilltalar både unga sötsugna och vuxna finsmakare.
Det enklaste sättet att göra chokladkefir berättades av Yulia Arkhipova, en expert inom matlagning, en kock och bagare i den fjärde kategorin av Belnovosti online-utgåvan.
Ett recept på chokladkefir
Förbered först mjölk eller mörk choklad.Du behöver cirka 60 gram av denna produkt.
Bryt chokladen i rutor och lägg dem i en djup skål.Placera den senare i mikrovågsugnen.
Värm konfekten tills den smälter helt.
Häll sedan den smälta chokladen i skålen med en mixer, tillsätt en tesked kakaopulver och en och en halv matsked strösocker.
Häll den söta basen med 400 milliliter kall kefir.
Vispa innehållet i skålen.Resultatet är en utsökt dessertcocktail.