Upplever du Olivier som en god men tung rätt?
Det är okej! Sallad kan ’fixas’!.
För att göra detta behöver du bara byta ut en ingrediens.Vi pratar om korven.
Det är denna produkt som berövar maträtten dess lätthet, vilket gör den mycket mer kalorifattig och mindre hälsosam.
Naturligtvis kan du använda nötkött eller kycklingfilé istället för korv.
Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti onlineutgåva inom matlagning, en kock, en fjärde klassens bagare, föreslår dock en annan alternativ ingrediens – räkor.
Tack vare denna skaldjur kommer olivier att förvärva inte bara lätthet utan också förfining och en behagligt delikat smak.
Hur man gör olivier med räkor
Skålen tillagas på nästan samma sätt som standardversionen av oliviersallad (som innehåller korv).
Men när du förbereder en sallad med räkor får förhållandet mellan ingredienser stor betydelse.
Det är bättre att inte fokusera på antalet ägg/potatis/burkar, utan på matens vikt.
Blanda följande ingredienser i en skål:
Massan kan vara lätt saltad och pepprad.Därefter måste du klä salladen med majonnäs: den nödvändiga mängden sås bestämmer dig själv.
Observera de viktiga punkterna: i den raffinerade och lätta olivier med räkor finns det inga lökar, och istället för pickles används färska gurkor.