Äpplen bakas vanligtvis på hösten.Efterrätten är hälsosam och värmande, och aromen från den färdiga skålen skapar en unik atmosfär av mysighet i huset.
Oftare är äpplen fyllda med keso, du kan hitta recept med honung och nötter eller bara bakade äpplen med en bit smör.
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova – en kock, bagare i den fjärde kategorin berättade hur man bakar äpplen med pumpa.
Krävs:
Hur man lagar mat
1.Tvätta och dela äpplena på mitten, ta bort kärnhuset och stjälken.Skalet behöver inte skäras bort.
2.Mal pumpamassan med ett fint rivjärn och blanda med honung.Kanel kan tillsättas efter smak och om så önskas.
3.Fyll äpplena med pumpan och tryck till fyllningen ordentligt.
4.Lägg lite smör på varje äpple för att förhindra att fyllningen bränns fast på toppen.
Lägg knytena i en bakform, häll lite vatten i botten och ställ in dem i en 180 grader varm ugn i 20 minuter.Bon appetit!