Det är viktigt att veta hur man skivar lök utan att gråta, eftersom nästan alla huvudrätter använder denna komponent.
Beståndsdelen svavel orsakar dock ofta tårar även hos de starkaste och mest motståndskraftiga människor.
Därför är det värt att tillämpa välkända kulinariska hemligheter i din praxis, delar erfarenheten av en expert inom matlagning av vår tidningskock Julia Arkhipova.
Vilka knep kommer att kunna hjälpa till
Kylskåp
Många känner till att löken förlorar en del av sin tårframkallande förmåga om den får ligga på kylskåpshyllan i cirka tio minuter.
Efter det kan den säkert hackas.
Frysfacket
Och det är här kniven ska ’vila’ innan du börjar laga mat.Du kan lämna tillbehöret i 5-10 minuter.Detta kommer att vara tillräckligt för att undvika att gråta när du arbetar med lök.
En tallrik med kallt vatten
Om du behöver skiva mer än en lök, är det värt att backa upp.Kallt vatten ska hällas i tallriken.Lägg till några isbitar om möjligt.
Ställ behållaren på bordet och hantera kniven med jämna mellanrum under matlagningen.