Våfflor tillagade i ett elektriskt våffeljärn kan vara ett utmärkt tillskott till frukost, lunch eller middag.
Ibland märker dock värdinnorna till sin förtret att våfflorna inte är riktigt så goda som de skulle vilja vara.
Kocken Yulia Arkhipova, en expert på BelNovosti online-utgåva, berättade om orsakerna och sätten att lösa detta problem.
Varför våfflor inte är krispiga, hårda och klibbar
När du gör våffelsmet, var inte för förtjust i att knåda den: om smeten är för tät kommer våfflorna att bli styva och tunga.
Receptet påverkar också slutresultatet: läs först ingrediensförteckningen.Om det finns ägg och smör i våfflorna blir de mer rostade och krispiga till skillnad från våfflor som görs utan dessa produkter.
Om smeten har låg fetthalt är det troligt att bakverken fastnar på våffeljärnets yta.
Om du märker att den första ’satsen’ är svår att ta bort, tillsätt smör eller vegetabilisk olja i smeten.Men det rekommenderas inte att smörja ytan på det elektriska våffeljärnet med det, eftersom de resulterande avlagringarna kommer att vara svåra att bli av med.
En sista sak: om du redan har lagat våfflorna, lämna dem inte på plattan.Förvara de färdiga bakverken på ett ställ för att förhindra att de blir fuktiga och krispiga.