Desserter förknippas oftast med införandet av socker, kanel, muskotnöt och andra välkända tillsatser.
Men ibland hör man talas om att definitivt tillföra salt i kompositionen.
Många tycker att ett sådant råd är konstigt, eftersom desserten ska vara söt.
Vår tidnings expert på matlagning, kocken Yulia Arkhipova, är dock säker på att denna rekommendation är användbar.
Varför tillsätta salt när du lagar desserter
Förbättra smakerna
Många har hört talas om att socker fungerar som en naturlig smakförstärkare.Man får dock inte glömma bort att salt har exakt samma egenskaper.
Det är därför som en nypa salt vid tillagning av söta desserter bidrar till att göra dem mer färgstarka och intressanta.Som ett resultat blir dessertens smak mer ’klar’.
Balans
Det är också viktigt att komma ihåg att salt har en annan viktig roll i en söt efterrätt: det är ’ansvarigt’ för smakbalansen.Så var inte rädd för att en liten mängd salt kan förstöra en dessert eller ändra dess smaker till oigenkännlighet: det är omöjligt.
Men det är inte heller nödvändigt att tillföra mycket salt, för då kommer rätten verkligen att bli förstörd.