Receptet som du hittar nedan är enkelt till tårar.Ändå är det resulterande grönsakssnackset gillat av alla utan undantag.
Enligt experten på BelNovosti online-utgåva, kocken Yulia Arkhipova, kan du använda nästan alla typer av grönsaker för denna beredning – olika typer av kål, morötter, rödbetor, daikon, yams, vitlök etc. д. .
Endast auberginer är inte lämpliga, även om dessa kan läggas i burkar efter rostning.
När du har valt ut grönsakerna till aptitretaren skär du dem i stora bitar och lägger dem i en stor skål.
Tillsätt salt (2% av den totala mängden rekommenderas, men det är bäst att gå efter din egen smak).
Krossa dem lite med händerna och låt stå tills saften kommer ut.
Därefter överför du grönsakerna till burkar och fyller med gott rent vatten.I varje burk tillsätt peppar – varm och ärtor, om så önskas – dill och lagerblad.
För att få aptitretaren att jäsa snabbare, häll en sked av den gamla saltlösningen i burkarna.
Första gången, utan saltlösning, börjar ’kvasheninka’ jäsa på den andra eller tredje dagen.Om saltlösning används kommer processen att ta ungefär en och en halv dag.
Det är också viktigt att ta hänsyn till temperaturen i rummet – ju varmare köket är, desto snabbare börjar jäsningen.
Glöm inte att genomborra innehållet i burkarna med en träpinne flera gånger om dagen, och efter två eller tre dagar ska beredningen skickas till kylskåpet för ytterligare mognad.