Tårta är ett oumbärligt ’attribut’ för kanske alla fester.
Denna maträtt har bara en nackdel, som blir uppenbar när man skär den: bitarna är ofta ojämna, faller isär – och i allmänhet kanske efterrätten inte räcker för att behandla alla som samlats.
Du behöver dock inte möta dessa problem om du använder det trick som föreslås av experten från BelNovosti online-utgåva, kocken Yulia Arkhipova.
Metoden för att skära kakan, som föreslås nedan, gör det möjligt för varje gäst att få sin egen bit av godis, och alla kommer att vara jämna och av samma storlek.
För att göra detta skär du först tårtan i hälften och segmenterar sedan var och en av halvorna.Det ska göras i ett sicksackmönster, där knivens riktning ändras i olika vinklar – först till ena sidan, sedan till den andra.
På så sätt får du tolv tårtskivor istället för åtta vanliga.
Och om du delar de resulterande skivorna i hälften kommer mer än två dussin människor att kunna smaka på semesterens huvudrätt.
Denna metod löser verkligen ett av de vanligaste problemen som kan uppstå under tårtskärning.
Det viktigaste som krävs av den som skär tårtan är att se till att den första skärlinjen går exakt i mitten av desserten.Detta är en garanti för att skivorna blir lika stora.