Ett ovanligt sätt att göra potatismos är populärt i Vitryssland.
Tricket är detta: potatis ska inte kokas i vatten utan i en blandning av mjölk och grädde.
Tack vare denna variant av bearbetning får nattskuggan en mycket ljus smak.
Dessutom kommer purén att kännetecknas av otrolig ömhet.
Receptet på potatismos i vitrysk stil delades av Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, en expert på Belnovosti online-utgåva inom matlagning.
Hur man gör potatismos på vitryska sättet
Som nämnts ovan bör potatis kokas inte i vatten.
Ta en kastrull, lägg de skalade och halverade knölarna i den, häll i mjölken.
Den vita vätskan ska täcka den nedre halvan av potatisen.
Därefter ska grädden hällas i.Som ett resultat bör grönsakerna hamna helt i den vita vätskan.
I denna form bör potatisen kokas.
Som ett resultat kommer nattskuggorna att få en rik smak.Allt som återstår är att överföra de kokta grönsakerna till en annan kruka och ’bearbeta’ dem med en potatismaskare.Det finns inget behov av att tillsätta smör.
Om massan är torr kan man tillsätta ett par skedar av den mjölkiga vätska som knölarna kokades i.
Potatismoset kommer att vara mycket aptitretande.Dess struktur kommer att vara krämig.